Kuře na bramboráku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuřecí stehýnka, 5 větších brambor, 20dkg ang. slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko,sůl, majoránku, ml. kmín, koření na pečené kuře, máslo na vymazání plechu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, namočenou a vymačkanou housku v mléce,nakrájenou na kostičky, všechno koření a celá vejce. Vypracujeme těstíčko, které dáme na vymazaný plech a na to poklademe okořeněné kuře. Pečeme nejdříve kuře pokladené obráceně a pak ho otočíme normálně, aby byla udělaná kůrka.
Je to fakt dobrota, všichni měli doma boule za ušima !!!! :o))))))