Nadívaná kotleta a brambory z jednoho plechu
Nadívaná kotleta a brambory z jednoho plechu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 1kg vepřové kotlety s kostí, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, půl centimetrové špalíčky tvrdého sýra (nebo plátky), sádlo, 10dkg anglické slaniny, sůl, 3 cibule
POSTUP PŘÍPRAVY
Omyté maso nakrájíme až ke kosti na 1 cm plátky. Nedokrojíme, spíš vytvoříme jakoby kapsy (aby nevytékal sýr). Osolíme i uvnitř a pořádně okořeníme Gyrosem. Do každé kapsy dáme po lžičce kečupu a lžičce hořčice. Naspod vmáčkneme špalíčky tvrdého sýru (s ním tam stáhneme i hořčici a kečup. Sýr naspod, aby nevytekl) a ještě vložíme ze dvě kolečka cibule. Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros kořením. Poklademe plátky anglické a svážeme nití, aby drželo tvar. V plechu na sporáku zpěníme na sádle na kolečka krájenou cibuli, vložíme maso a ze všech stran orestujeme. Pak trochu podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 220°C v zakrytém plechu.
Očistíme brambory, nakrájíme na čtvrtky. Asi po 20 min. pečení masa vsypeme do plechu brambory. Osolíme je a okmínujeme. Můžeme posypat trochu Gyrosem. Pečeme. Podléváme jen trošku, aby brambory neplavaly. Ke konci odděláme vrch a necháme zrůžovět. Maso občas polijeme výpečkem. Celková doba pečení je cca 60-70 min.
Sundáme nit a krájíme na plátky. Podáváme s pečeným bramborem, tatarkou, zeleninovým salátem.
v mase nakrojit kapsy"
osolit, posypat Gyrosem a mezi každý plátek masa vložit lžičku hořčice a kečupu
vložit sýr a cibuli
znovu celé maso posypat Gyrosem
obložit plátky anglické a svázat
na plechu orestovat cibuli, pak i maso a dát péct
Po chvíli přidat brambory